Freesi sitruunainen avokadopasta



Blogi on viettänyt hiljaiseloa mun pitkään jatkuneen sairastelun takia, 
mutta NYT, 
vihdoin ja viimein kun alan itsekin olemaan jälleen elävien kirjoissa, on myös blogin aika herätä jälleen henkiin.

-

Halusin jakaa teille yhden ihanan ruokaohjeen, jota tuli syötyä useampaan otteeseen sairastaessa.
Ruoka maistuu kipeänä todella huonosti, eikä silloin ole voimavaroja tai edes kiinnostusta koko ruuanlaittoon.
Silloin kaivataan ruuaksi jotain nopeaa ja helppoa.
Tää kyseinen avokadopasta on ollut jo pitkään mun yks suosikkiruoka, enkä vieläkään ole kyllästynyt tän makuun.
Tää on todella helppo ja nopea valmistaa, mikä tekeekin tästä ihan parhaan aterian ''nyt äkkiä vaan jotain'' -kategoriassa.
Ja kaikenlisäks tää maistuu ihan uskomattoman hyvälle!



Tähän sä tarviit (1henk.):

n. 2dl pastaa
1 avokadon
1/2 tai 1 pienen valkosipulin kynnen
2-3rkl pinjansiemeniä (ne tosin unohtui kuvasta)
vajaa 1/2prk sitruuna-pippuri kermaa
 sitruunan tai limen mehua 
 pippuria (ei oo muuten kuvassa sitäkään)
tuoretta basilikaa (ja sekin on näivettynyt)

-

Laita pastat kiehumaan suolaveteen ja paahda pinjansiemenet pannulla.
(siemenet muuten palaa sitten todella nopeasti...)

Silppua sillä välin valkosipuli ja basilika ja palastele avokado.
Pirskota avokadojen päälle hieman sitruunan tai limen mehua.

Valuta keitetty pasta ja laita takaisin kattilaan.
Lisää pastan joukkoon valkosipuli, kerma ja paahdetut pinjansiemenet ja kuumenna.

Sekoita joukkoon lopuksi vielä pippuri, avokadot ja basilika.
Sitten ei muuta kuin nauttimaan!





Ainut huono puoli tässä ohjeessa on se, ettei tätä voi tehdä valmiiksi vaikka seuraavalle päivälle.
Avokadojen maku kitkeröityy säilytyksen myötä ja siksi tää kannattaa nauttia heti.
Sen takia mä teen tätä aina vaan sen verran, kun sitä tulee syötyä.




- Miia

Ei kommentteja